Բաղադրիչներ
- Լոբի – 1 կգ
- Լոլիկ – 2 կգ
- Գազար – 500 գ
- Սոխ – 500 գ
- Կծու պղպեղ – 2 հատ
- Բուլղարական պղպեղ – 1 կգ
- Բուսայուղ – 1 բաժակ
- Մաղադանոս – 1 փունջ
- Աղ – 3 ճ/գ
- Սխտոր – 1 հատ
- Քացախի էսենցիա (70 տոկոսանոց) – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Թրջել լոբին և եփել մինչև պատրաստ լինելը:
- Սոխը բարակ կիսալուսնաձև կտրատել:
- Գազարը քերել խոշոր քերիչով, շոգեխաշել մոտ 20 րոպե:
- Մսաղացով անցկացնել լոլիկը, սխտորը, կծու պղպեղը և մաղադանոսը:
- Բոլորը խառնել, ավելացնել լոբին, աղը և քացախը, շոգեխաշել 15 րոպե:
- Տաք զանգվածը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ, փակել և փաթաթել մինչև լրիվ սառչելը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը