Ինչպես պատրաստել լյարդը, որպեսզի այն լինի համեղ, փափուկ և նուրբ
Advertisement 1000 x 90

Ինչպես պատրաստել լյարդը, որպեսզի այն լինի համեղ, փափուկ և նուրբ

Բաղադրիչներ

  1. Տավարի լյարդ – 600 գ
  2. Սոխ – 1 հատ
  3. Ձու – 1 հատ
  4. Սխտոր – 3 ատամիկ
  5. Սոդա – 0.5 թ/գ
  6. Շաքարավազ – 1 թ/գ
  7. Աղ – 1 թ/գ
  8. Բուսայուղ՝ տապակելու համար
  9. Եգիպտացորենի ալյուր

Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ լյարդը, չորացնել և կտրել խոշոր կտորների:
  2. Պատրաստել մարինադ. հարել ձուն աղով, ավելացնել շաքարավազ, սոդա և ճզմած սխտոր:
  3. Խառնուրդը լցնել լյարդի վրա և մարինացնել սառնարանում մոտ երկու ժամ:
  4. Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել և տապակել բուսայուղով:
  5. Լյարդի կտորները թավալել եգիպտացորենի ալյուրի մեջ, հետո շարել այն տապակի մեջ, որտեղ տապակվել է սոխը: Մի փոքր էլ բուսայուղ ավելացնել և տապակել երկու կողմից:
  6. Երբ լյարդը կարմիր կեղև կապի, վրան լցնել տապակած սոխը, խառնել, ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել ցածր կրակի վրա մոտ 5 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը