Քաշն արագ կորցնելը կարող է առաջ բերել մարսողական համակարգի հիվանդություններ, լեղապարկի խնդիրներ, ինչպես նաեւ սննդային վարքագծի հետ կապված խանգարումներ։ Նման կարծիք է հայտնել բժիշկ-սննդաբան Նատալյա Կրուգլովան (Ռուսաստան)։
Ինչպես տեղեկացնում է Նորությունների դաշնային գործակալությունը, քաշն արագ նվազեցնելու պարագայում օրգանիզմն ազատվում է ոչ թե ճարպային, այլ մկանային հյուսվածքից, ինչպես նաեւ հեղուկից։ Այս ամենը կարող է հանգեցնել նրան, որ մարմնի զանգվածը նորից ավելանա։
Կրուգլովան խորհուրդ է տվել կազմվածքի ճիշտ եւ անվտանգ շտկման համար նիհարել շաբաթը մեկ կիլոգրամից ոչ ավելի։
«Որպես քաշի նվազման կողմնորոշիչ՝ կան նաեւ այսպիսի թվեր. ելակետային քաշի 5-10 տոկոս 3-6 ամսվա ընթացքում»,- ասել է մասնագետը։