Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 1/2 բաժակ
- Նարինջ – 1 հատ
- Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
- Ձու – 3 հատ
- Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ
- Վանիլին
- Ալկոհոլի մեջ նախապես թրջած չամիչ – 3/4 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
- Կեղևով ամբողջական նարինջը տեղավորել ջրով լցված փոքր թասի մեջ, հասցնել եռման, եփել մոտ 5 րոպե, հետո վերցնել կրակից, ջուրը թափել և մի փոքր սառեցնել նարինջը:
- Մոտ 10 րոպե լավ հարել ձուն՝ շաքարավազի հետ, հետո զգուշությամբ այդ խառնուրդին ավելացնել մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը և վանիլինը:
- Նարինջը կտրատել, բլենդերի օգնությամբ վերածել խյուսի և ավելացնել խմորին:
- Չամիչը չորացնել, թավալել ալյուրի մեջ և ավելացնել խմորին:
- Լցնել կաղապարի մեջ և թխել 45 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը