Հանրահայտ շոկոլադե թխվածքաբլիթներ՝ Հին Նոր տարվա համար
Advertisement 1000 x 90

Հանրահայտ շոկոլադե թխվածքաբլիթներ՝ Հին Նոր տարվա համար

Էներգետիկ արժեքը 1 չափաբաժնում.

Կալորիականություն – 1293 կկալ

Սպիտակուցներ – 16.4 գ

Ճարպեր – 61.3 գ

Ածխաջրեր – 171.3 գ

Բաղադրիչներ

Ալյուր – 2.5 բաժակ

Կակաո – 1/4 բաժակ

Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ

Աղ – 1/2 թ/գ

Աղացած դարչին – 1/2 թ/գ

Սոդա – 1/4 թ/գ

Կարագ – 240 գ

Շոկոլադ – 85 գ

Շաքարավազ – 1.25 բաժակ

Ձու – 1 հատ

Վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Թասի մեջ մաղել ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը, աղը, սոդան և դարչինը: Հալեցնել շոկոլադը: Հարել փափուկ կարագը, ավելացնել շաքարավազը և հարել մինչև դառնա կրեմի նման:

Ավելացնել ձուն և հարել ևս 1 րոպե: Հարիչի պտույտներն իջեցնել և ավելացնել հալեցրած շոկոլադն ու վանիլինը: Հետո ավելացնել ալյուրը, լավ հունցել և խմորին տալ գնդի ձև, որից հետո խմորը բաժանել 2 չափաբաժնի և նորից տալ գնդերի ձև: 2 գնդերը դարձնել սկավառակներ, փաթաթել սննդային թաղանթով և դնել սառնարանը 4 ժամ:

Տաքացնել ջեռոցը մինչև 180 աստիճան: 2 տապակ ծածկել թխելու համար նախատեսված թղթերով:

Խմորները բարակ գրտնակել և տարբեր ֆորմաներով ֆիգուրներ կտրատել: Նույնը կրկնել խմորի 2-րդ մասի հետ:

Թխվածքաբլիթները շարել տապակների վրա և վրան ցանել տարբեր գույների շաքարավազ, կամ այլ զարդարանքներ:

Թխվածքաբլիթները թխել 9-12 րոպե և սառեցնել տապակի վրա: Զարդարել ջնարակով կամ այլ զարդերով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը