Ռումինական խոհանոցի ավանդական բաղադրատոմս. տանը պատրաստված ախորժալի երշիկ
Advertisement 1000 x 90

Ռումինական խոհանոցի ավանդական բաղադրատոմս. տանը պատրաստված ախորժալի երշիկ

Բաղադրիչներ

  1. Խոզի աղիք
  2. Խոզի միս – 3 կգ
  3. Տավարի միս – 1.5 կգ
  4. Սխտոր – 3 հատ
  5. Կարմիր քաղցր աղացած պղպեղ – 2 ճ/գ
  6. Չորացրած քիմիոն – 1 ճ/գ
  7. Սև աղացած պղպեղ – 1 թ/գ
  8. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

  1. Խոզի աղիքը լավ լվանալ և մաքրել: Պատրաստել աղաջուր (300 մլ ջրին՝ 1 ճ/գ աղ):
  2. Լվացած միսը կտրատել և աղալ մսաղացով:
  3. Ստացված ֆարշին ավելացնել աղ, համեմունքներ, սխտոր: Մի փոքր աղաջուր լցնել:
  4. Եթե միսն անյուղ է, ապա մի փոքր սալ կամ սերուցք ավելացնել:
  5. Ֆարշը լավ խառնել ձեռքով և դնել սառնարանն ամբողջ գիշեր:
  6. Հաջորդ օրը կարելի է սկսել երշիկների պատրաստումը:
  7. Աղիքի մի կողմից հանգույց անել և լցոնել ֆարշով: Եթե չկա աղիքի մեջ ֆարշ լցնելու հատուկ հարմարանք, ապա օգտագործել պլաստիկե շիշ:

Այս երշիկները կարելի է պատրաստել տարբեր ձևերով. տապակել, եփել և պատրաստել ջեռոցում: Յուրաքանչյուր դեպքում չմոռանալ ջերմաստիճանի մասին. երշիկները պետք է պատրաստել 80 աստիճանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը