«Черетто море» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Վլադիմիր Սիդորովի հեղինակային «Միմոզա» աղցանը՝ ապխտած իշխանով:
Բաղադրիչներ
- Ապխտած իշխան – 300 գ
- Կարտոֆիլ – 4 հատ
- Ձու – 3 հատ
- Գազար – 2 հատ
- Սոխ – 1 հատ
- Մայոնեզ – 100 գ
- Սամիթ – 20 գ
- Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Ձվերը և բանջարեղենը, բացի սոխից, եփել, սառեցնել, մաքրել: Կարտոֆիլը, գազարը, դեղնուցը և սպիտակուցը (առանձին) անցկացնել մանր քերիչով։ Սոխը մանր կտրատել, խաշել եռացրած ջրում, ջուրը քամել։
- Իշխանի միսը լցնել աղցանամանի մեջ, տրորել պատառաքաղով։ Վրան շերտով լցնել քերած սպիտակուցը, պատել մայոնեզով, այնուհետև տարածել կարտոֆիլի շերտը, համեմել աղով, կրկին պատել մայոնեզով:
- Հաջորդ շերտը սոխն է, ապա՝ կրկին մայոնեզ: Այնուհետև՝ գազար և մայոնեզի ևս մեկ շերտ: Վերջում աղցանին շաղ տալ քերած դեղնուց և զարդարել սամիթով։
- Թողնել սառնարանում 3-4 ժամ։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը