Բաղադրիչներ
- Ծիրան – 10 հատ
- Ջուր – 0.5 բաժակ
- Սպիտակ գինի – 3/4 բաժակ
- Շաքարավազ – 2 ճ/գ
- Վանիլին – դանակի ծայրով
Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ խառնել գինին, ջուրը և շաքարավազը:
- Դնել ցածր կրակի վրա և տաքացնել մինչև շաքարավազի հալչելը:
- Ավելացնել կիսած ծիրանները և եփել մոտ 1 րոպե, հետո ավելացնել վանիլինը:
- Եփել ևս մի քանի րոպե և թողնել 3-5 ժամ:
- Քամել հյութը:
- Մատուցել յոգուրտի կամ պաղպաղակի հետ:
- Հիասքանչ է ավելացնել այսպիսի ծիրանները տորթերի և պիրոգների մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը