Ամերիկացի դիետոլոգները պատմել են առավոտյան վատ սովորությունների մասին, որոնք հանգեցնում են ներքին օրգաններում ճարպի կուտակմանը, քանի որ դա համարվում է առողջության համար ամենավտանգավոր ճարպը,- հայտնում է Eat This, Not That! պարբերականը:
Սննդաբան Քեյլա Գիրգենը խորհուրդ է տալիս առավոտյան խուսափել քաղցրավենիքից։ Առանց շաքարի նախաճաշից հետո, նա ասում է, որ ավելի հեշտ կլինի հաղթահարել ախորժակը ողջ օրվա ընթացքում: Նույն պատճառով նախաճաշը պետք է հարուստ լինի բջջանյութով, պնդում է սննդաբան Ջինան Բաննան: Դա պայմանավորված է նրանով, որ առանց մանրաթելի անհնար է երկար կուշտ մնալ ։
Շատ սուրճը նույնպես լավ չէ: «Չնայած սուրճի կամ թեյի չափաբաժինն առավոտյան էներգիա է տալիս որոշ մարդկանց, այդ ըմպելիքները չափից շատ կարող են բարձրացնել կորտիզոլի՝սթրեսի հորմոնի մակարդակը», – զգուշացնում է սննդաբան Վիկտորիա Կոլանեզը: «Եվ կորտիզոլի չափազանց բարձր մակարդակը, որը պահպանվում է ժամանակի ընթացքում, ազդանշան է տալիս մարմնին, որ կուտակի ներքին օրգանների ճարպ»:
Սննդաբան Գաբրիելլա Մակֆերսոնը կարծում է, որ առանց բանջարեղենի նախաճաշը մեծ սխալ է։ Նա առաջարկում է սմուզիներին ավելացնել սպանախ կամ կաղամբ, իսկ տապակած ձվին ու ձվածեղին՝ սունկ, լոլիկ, պղպեղ և սոխ: Մեկ այլ խնդիր է նախաճաշը, որը հարուստ է ածխաջրերով, բայց քիչ սպիտակուցներով: «Անգամ չափավոր քանակությամբ ածխաջրեր առանց սպիտակուցի բարձրացնում են արյան շաքարի մակարդակը, ինչը կարող է հանգեցնել քաշի ավելացման, հատկապես որովայնի հատվածում», – բացատրում է սննդաբան Լորեն Հարիս-Պինկուսը: