Սուրբծննդյան շոտլանդական կեքս՝ Dundee cake
Advertisement 1000 x 90

Սուրբծննդյան շոտլանդական կեքս՝ Dundee cake

Բաղադրիչներ

  1. Կարագ – 200 գ
  2. Շագանակագույն շաքարավազ – 200 գ
  3. Ձու – 4 հատ
  4. Ալյուր – 250 գ
  5. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
  6. Աղացած նուշ – 50 գ
  7. Կոնյակ – 50 գ
  8. Կեղևազրկված նուշ – 100 գ

Չրեր – 400-500 գ

  1. Բաց և մուգ չամիչ
  2. Ցիտրուսային չրեր
  3. Չորացրած բալ
  4. Խուրմա
  5. Ծիրանի չիր

Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստել չրերը: Մեծ չրերը կտրատել, չամիչը թողնել, ինչպես որ կա: Լցնել բանկայի մեջ, վրան կոնյակ ավելացնել, թողնել 2 օր:
  2. Կարագը և շաքարավազը հարել, մինչև շաքարավազը լրիվ լուծվի:
  3. Մեկ-մեկ ավելացնել ձուն, յուրաքանչյուր ձվից հետո լավ հարել: Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղացած նուշը: Լավ հունցել:
  4. Կոնյակով ներծծված չրերը թավալել ալյուրի մեջ:
  5. Չրերը խառնել խմորին:
  6. Կաղապարը յուղապատել, ալյուր շաղ տալ: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ: Հարթեցնել, վրան շարել կեղևազրկված նուշը (մոտ 70 գ):
  7. Թխել մոտ 1 ժամ (եթե կաղապարը մեծ է, ավելի շատ) 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  8. Կեքսը ամբողջությամբ սառեցնել, հետո փաթաթել սննդային թաղանթով և պահել սառը տեղում մոտ 2-3 շաբաթ: Շաբաթը մեկ վրան կոնյակ շաղ տալ: Մատուցել Զատկի տոնակատարության օրը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը