Սննդաբան Տատյանա Ռազումովսկայան ՌԻԱ Նովոստիին պատմել է, թե ինչ խնդիրներից կարելի է խուսափել՝ հրաժարվելով կամ նվազագույնի հասցնելով հացի օգտագործումը։
Նրա խոսքով` հացի կալորիան կազմում է 250-300 կիլոկալորիա՝ 100 գրամի դիմաց։ Միաժամանակ փխրուն ալյուրից պատրաստված ցորենի հացն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս՝ 85-90։
«Երբ դուք սպիտակ հաց եք ուտում, ինսուլինի ուժեղ արտազատում է տեղի ունենում. արյան շաքարը կտրուկ բարձրանում է, հետո նույնքան կտրուկ իջնում է, և դուք ավելի արագ եք քաղց զգում: Այսպիսով` ալյուրից պատրաստված հացը անուղղակիորեն ազդում է քաշի ավելացման վրա՝ խթանելով ախորժակը։ Ավելի լավ է այն հանել սննդակարգից»,- ասել է սննդաբանը։
Ռազումովսկայան նաև հավելել է, որ հացահատիկային հացի մեջ շատ սննդային մանրաթել կա. եթե դրանից շատ եք ուտում, կարող է փքվածություն առաջանալ։ Բայց եթե չափավոր եք ուտում հացը (100 գրամ ամբողջական հացահատիկային հացի մեջ կա մոտ 7,4 գրամ սննդային մանրաթել), ընդհակառակը, դա օգնում է մարսողությանը։