Ֆրանսիական հանրահայտ Բրիոշը՝ Ձեր տանը
Advertisement 1000 x 90

Ֆրանսիական հանրահայտ Բրիոշը՝ Ձեր տանը

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 500 գ
  2. Շաքարավազ – 100 գ
  3. Աղ – 1/2 թ/գ
  4. Չոր դրոժ – 1 թ/գ
  5. Կարագ – 200 գ
  6. Ձու – 6 հատ
  7. Կաթ – 100 մլ
  8. Ձվի դեղնուց – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Դրոժը և շաքարավազը լուծել տաք կաթի մեջ:
  2. Ալյուրը և աղը մաղել:
  3. Ձվերը մի փոքր հարել: Ավելացնել դրոժն ու շաքարավազը: Շարունակելով հարել՝ ավելացնել ալյուրը: Մոտ 5 րոպե խմոր հունցել, մինչև վերջինիս ձգվելը: Խմորը պետք է հեշտությամբ պոկվի թասի պատերից և չկպնի ձեռքերին:
  4. Խմորին ավելացնել փափուկ կարագ և նորից հունցել:
  5. Հետո խմորը ծածկել թաղանթով և թողնել 1 ժամ, որպեսզի խմորը բարձրանա մոտ 2 անգամ:
  6. Խմորը նորից հունցել, նորից ծածկել թաղանթով և 4 ժամ դնել սառնարանը:
  7. 4 ժամ անց խմորը հանել սառնարանից և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 30-40 րոպե, որպեսզի այն տաքանա: Դրանից հետո բուլկիներ ձևավորել և թողնել ևս 30 րոպե:
  8. Ձվի դեղնուցը հարել մի փոքր ջրի հետ, քսել բուլկիներին, վրան շաքարավազ շաղ տալ:
  9. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև բուլկիների ոսկեգունելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը