Մսով ու բլինչիկի լիստերով այնպիսի համեղ ուտեստ եմ պատրաստում, որ հյուրերս համից չեն հագենում
Advertisement 1000 x 90

Մսով ու բլինչիկի լիստերով այնպիսի համեղ ուտեստ եմ պատրաստում, որ հյուրերս համից չեն հագենում

Բաղադրությունը․

400 գր. լյարդ (ես ունեմ տավարի, կարող եք վերցնել նաև հավի), 1/2 ոչ մեծ սոխ, 2 ձու, 2 ճաշի գդալ ալյուր, 1/3 թեյի գդալ սոդա, 1 ճաշի գդալ բուսայուղ, աղ, պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի: Զարդարելու համար խաշած ձու և թարմ կանաչի:

Պատրաստման եղանակը․

Առաջին հերթին պատրաստեք միջուկը:

Տապակի մեջ տաքացրեք մի փոքր քանակությամբ բուսայուղ և տապակեք մանր կտրատած սոխը մինչև թեթև ոսկեգույն դառնա:

Ավելացրեք միջին չափի քերիչով քերած գազար և մանր կտրատած սունկ: Աղ, պղպեղ արեք ըստ ձեր ճաշակի և մինչև պատրաստ լինելը շոգեխաշեք կափարիչի տակ:

Զովացրեք:

Հետո պատրաստեք լյադով բլիթները:

Լյարդը և սոխը հարեք բլենդերով մինչև միատարր զանգված դառնա, կամ անց կացրեք մսաղացով: Ավելացրեք ձու, ալյուր, սոդա և բուսայուղ: Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի և լավ խառնեք:

Թավայի մեջ (24 սմ տրամագծով) մի քիչ բուսայուղ տաքացրեք, դրեք լյարդի 1/4 մասը, գդալով բլիթի ձև տվեք և տապակեք երկու կողմերից մինչև պատրաստ լինի: Նաև տապակեք ևս 3 բլիթ:

news52post.com