Զարմացրեք ձեր հարազատներին. շատ համեղ տոմատային թխվածքաբլիթ
Advertisement 1000 x 90

Զարմացրեք ձեր հարազատներին. շատ համեղ տոմատային թխվածքաբլիթ

Բաղադրիչներ

  1. Տոմատի հյութ – 1 բաժակ
  2. Ալյուր – 2 բաժակ
  3. Շաքարավազ – 50 գ
  4. Բուսայուղ – 50 գ
  5. Աղ՝ ըստ ճաշակի
  6. Սոդա – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել տոմատի հյութը և շաքարավազը՝ մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը:
  2. Հետո ավելացնել բուսայուղ, 1 պտղունց աղ և չմարած սոդա:
  3. Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և խմոր հունցել:
  4. Խմորից գնդեր ձևավորել և մի փոքր սեղմել գրտնակով:
  5. Թխվածքաբլիթները շարել պերգամենտով պատված տապակին, շաքարավազ շաղ տալ:
  6. Թխել 10 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը