Սննդաբանները նշել են խորտիկների օգտակար համակցություններ, որոնք օգնում են ավելի արագ նիհարել։
Դիետոլոգ Քայլի Իվանիրի կարծիքով՝ մանրաթելն ու սպիտակուցը համատեղող խորտիկները կարող են օգնել նիհարել: Բջջանյութն ու սպիտակուցը նվազեցնում են քաղցի հորմոնի մակարդակը և կայունացնում արյան մեջ շաքարի մակարդակը, ուստի հագեցվածության զգացումը երկար է տևում։
«Արյան մեջ շաքարի հավասարակշռումը և ինսուլինի ցածր մակարդակը կերակուրների միջև ընկած ժամանակահատվածում պահելը թույլ է տալիս մարմնին այրել ճարպը», – ասել է նա:
Սննդաբան Ջինան Բաննան խորհուրդ է տալիս զուգակցել սառեցված բանանը գետնանուշի կարագի հետ: Սննդաբանը դա բացատրում է նրանով, որ բանանը հարուստ է բջջանյութով, մինչդեռ գետնանուշի կարագը հարուստ է հագեցած ճարպերով և սպիտակուցներով։ Մեկ այլ խորտիկ, որը երկարացնում է հագեցվածության զգացումը, ամբողջական հացահատիկային կրեկերն է՝ պանրով: