Բաղադրիչներ
- Սոխ – 1 հատ
- Գազար – 3 հատ
- Մաղադանոսի արմատ – 1 հատ
- Կարտոֆիլ – 2 հատ
- Կարագ – 100 գ
- Կաթ – 300 գ
- Դեղնուց – 2 հատ
- Մաղադանոս և սամիթ – 20 գ
- Աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
- Սոխը մանր կտրատել, գազարը և մաղադանոսի արմատն անցկացնել խոշոր քերիչով: Կարտոֆիլը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել:
- Բանջարեղենը 10 րոպե տապակել կարագով: Ավելացնել 300 մլ տաք ջուր, 250 մլ կաթ, համեմել ըստ ցանկության և 15 րոպե եփել:
- Դեղնուցներն ավելացնել կաթին, հասցնել եռման և վերցնել կրակից: Ապուրը բլենդերով խյուսի վերածել:
- Զարդարել կանաչիով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը