Կրեմ-ապուր գազարից
Advertisement 1000 x 90

Կրեմ-ապուր գազարից

Բաղադրիչներ

  1. Սոխ – 1 հատ
  2. Գազար – 3 հատ
  3. Մաղադանոսի արմատ – 1 հատ
  4. Կարտոֆիլ – 2 հատ
  5. Կարագ – 100 գ
  6. Կաթ – 300 գ
  7. Դեղնուց – 2 հատ
  8. Մաղադանոս և սամիթ – 20 գ
  9. Աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

  1. Սոխը մանր կտրատել, գազարը և մաղադանոսի արմատն անցկացնել խոշոր քերիչով: Կարտոֆիլը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել:
  2. Բանջարեղենը 10 րոպե տապակել կարագով: Ավելացնել 300 մլ տաք ջուր, 250 մլ կաթ, համեմել ըստ ցանկության և 15 րոպե եփել:
  3. Դեղնուցներն ավելացնել կաթին, հասցնել եռման և վերցնել կրակից: Ապուրը բլենդերով խյուսի վերածել:
  4. Զարդարել կանաչիով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը