Բաղադրիչներ
- Վարսակի փալիլներ – 150 գ
- Վանիլին
- Աղացած դարչին – 1 թ/գ
- Մշկընկույզ – 1/2 թ/գ
- Նուշ – 50 գ
- Պնդուկ – 50 գ
- Չամիչ – 75 գ
- Տանձ – 1 հատ
- Կաթ – 500 մլ
- Սերուցք – 200 մլ
- Շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:
- Տարայի մեջ խառնել վարսակի փաթիլները, վանիլինը: Ավելացնել համեմունքները, ընդեղենը, չամիչը և տանձը, նորից լավ խառնել: Ավելացնել կաթը և սերուցքը, զանգվածը լցնել թխման համար նախատեսված կաղապարի մեջ:
- Դնել ջեռոցը և թխել 30-35 րոպե, որպեսզի վարսակի փաթիլները փափկեն և կլանեն ամբողջ հեղուկը:
- Վարսակով ուտեստը հանել ջեռոցից, շաքարավազ շաղ տալ և դնել գրիլի սարքի մեջ, որպեսզի կեղև կապի:
- Մատուցել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը