Բանան
Ամենահայտնի հակադեպրեսանտ մթերքներից մեկն է։ Տրիպտոֆան ամինաթթուն, որը պարունակում է այս միրգը, կլանում է օրգանիզմը, որտեղ այն վերածվում է «երջանկության հորմոնի»՝ սերոտոնինի։ Այն բարձրացնում է տրամադրությունը եւ բարելավում քունը, հանում է դեպրեսիան եւ անհանգստությունը։ Բանանի մեջ կա նաեւ շատ վիտամին В6, որը պաշտպանում է նյարդային համակարգը բացասական ազդեցությունից: Եվ այս միրգն օգտակար է քրոնիկ հոգնածության համար:
Ծովային կաղամբ
Լավ տրամադրության եւ առողջության համար օրգանիզմի համար չափազանց կարեւոր է ադրենալին հորմոնը: Դրա անբավարարությունը կարող է հանգեցնել քրոնիկ հոգնածության առաջացման, հուզական ֆոնի վատթարացման եւ դեպրեսիայի առաջացման։ Այս հորմոնի մակարդակի կարգավորման գործառույթը կրում են վերերիկամային բջիջները, եւ դրանց լիարժեք աշխատանքի համար անհրաժեշտ են B խմբի վիտամիններ: Ծովի կաղամբում դրանց կոնցենտրացիան շատ բարձր է, ուստի այն կարող է օգտագործվել տրամադրության բարելավման համար:
Նուշ
Ընկուզեղենը լավագույն միջուտեստներն են համարվում։ Մի բուռ նուշը օրգանիզմն ապահովում է վիտամին B6-ով եւ մագնեզիումով։ Դրանք ոչ միայն օգնում են սերոտոնինի արտադրությանը, այլեւ հանգստացնում են նյարդային համակարգը։ Օգտագործեք այն որպես միջուտեստ եւ տխրությունը կշրջանցել Ձեզ։
Մուգ շոկոլադ
Մի շփոթեք կաթնայինի։ Մուգ շոկոլադի մի քանի կտորը զգալիորեն բարձրացնում է տրամադրությունը կակաոյի հատիկների պատճառով, որոնք հարուստ են նույն տրիպտոֆանով։ Շոկոլադում որքան շատ լինի կակաոյի առկայությունն, այնքան լավ։ Գլխավորը չափը չանցնելն է։
Ավոկադո
Այն պարունակում է օգտակար Օմեգա-3 եւ օմեգա-6, ինչպես նաեւռեկորդային քանակությամբ վիտամին E։ Առավոտյան կերեք կես ավոկադոյով տոստ։ Լիցքերն ապահովված են։