Բանջարեղենային ուտեստ
Advertisement 1000 x 90

Բանջարեղենային ուտեստ

  • Մատուցվում է` անմիջապես
  • Նախն. ժամանակ` 20 րոպե
  • Պատրաստման ժամանակ` 60 րոպե

Բաղադրիչներ

կարագ – 150գր

ալյուր – 300գր

ջուր – 7ճ/գդ

աղ – 1պտղունց

դդմիկ ցուկինի տեսակի – 2 հատ

գազար – 2 հատ

պանիր քերած – 150գր

ձու – 4 հատ

կաթ – 300մլ

սխտոր – 2 պճեղ

Պատրաստման եղանակ

Սառեցրած կարագը խառնում ենք ալյուրի հետ և սկսում կտրատել մինչև մաքսիմալ մանրանալը, ապա ավելացնում ենք աղը, սառը ջուրը և հունցում խմորը: Այնուհետև տեղադրում ենք խմորը կլոր տապակի մեջ և ձեռքերով սեղմելով տարածում այն տապակի հատակին և պատերին:

Կտրատում ենք հավասարապես բարակ շերտերով գազարը և դդմիկը:

Տեղադրում կտրաված բանջարեղենները տապակի մեջ:

Ձուն թեթևակի հարում ենք կաթի հետ, ավելացնում ճզմած սխտորը: Ստացված սոուսը լցնում ենք բանջարեղենների վրա, ապա վրան շաղ տալիս քերած պանիրը:

Եփում ենք ջեռոցում մոտ 1ժամ 180աստիճանում: