Սպիտակաձավարով և նարնջով պատրաստված պահոց պիրոգ
Advertisement 1000 x 90

Սպիտակաձավարով և նարնջով պատրաստված պահոց պիրոգ

Բաղադրիչներ

  1. Նարնջի հյութ – 200 մլ
  2. Նարինջ – 1 հատ
  3. Սպիտակաձավար – 200 գ
  4. Շաքարավազ – 200 գ
  5. Ալյուր – 200 գ
  6. Փխրեցուցիչ – 2 գ
  7. Բուսայուղ – 100 մլ

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ լցնել նարնջի հյութը, ավելացնել սպիտակաձավարը:
  2. Խառնել և թողնել 15-20 րոպե, որպեսզի սպիտակաձավարն ուռչի:
  3. Սպիտակաձավարի ուռչելուց հետո ավելացնել մանր քերած նարնջի կեղևը և շաքարավազը: Խառնել և թողնել մոտ 5 րոպե:
  4. Ավելացնել բուսայուղը:
  5. Ավելացնել նաև փխրեցուցիչը և մաս-մաս՝ ալյուրը:
  6. Կաղապարը յուղապատել և սպիտակաձավար շաղ տալ: Լցնել խմորը և հարթեցնել:
  7. Պիրոգը թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40 րոպե:
  8. Թողնել մոտ 15 րոպե, որ սառչի, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը