Բաղադրիչներ
- Նարնջի հյութ – 200 մլ
- Նարինջ – 1 հատ
- Սպիտակաձավար – 200 գ
- Շաքարավազ – 200 գ
- Ալյուր – 200 գ
- Փխրեցուցիչ – 2 գ
- Բուսայուղ – 100 մլ
Պատրաստման եղանակը
- Թասի մեջ լցնել նարնջի հյութը, ավելացնել սպիտակաձավարը:
- Խառնել և թողնել 15-20 րոպե, որպեսզի սպիտակաձավարն ուռչի:
- Սպիտակաձավարի ուռչելուց հետո ավելացնել մանր քերած նարնջի կեղևը և շաքարավազը: Խառնել և թողնել մոտ 5 րոպե:
- Ավելացնել բուսայուղը:
- Ավելացնել նաև փխրեցուցիչը և մաս-մաս՝ ալյուրը:
- Կաղապարը յուղապատել և սպիտակաձավար շաղ տալ: Լցնել խմորը և հարթեցնել:
- Պիրոգը թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40 րոպե:
- Թողնել մոտ 15 րոպե, որ սառչի, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը