Փորձեք կաթնաշոռային փքաբլիթների լավագույն բաղադրատոմսը
Advertisement 1000 x 90

Փորձեք կաթնաշոռային փքաբլիթների լավագույն բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

  1. Կաթնաշոռ – 250 գ
  2. Ձու – 3 հատ
  3. Ալյուր – 8 ճ/գ
  4. Շաքարավազ – 3 ճ/գ
  5. Աղ – 1/2 թ/գ
  6. Ձիթայուղ – ըստ ցանկության
  7. Սոդա – 1/2 թ/գ
  8. Շաքարի փոշի – ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ լցնել կաթնաշոռը, ավելացնել ձվերը, ալյուրը, շաքարավազը, սոդան և աղը: Զգուշությամբ խառնել: Ստանալ միասեռ զանգված:
  2. Ոչ մեծ թասի մեջ ձիթայուղ լցնել այնքան, որ ծածկի փքաբլիթների կեսը: Լավ տաքացնել:
  3. Խմորից ձեռքով գնդեր ձևավորել:
  4. Գնդիկները գցել տաք յուղի մեջ և տապակել բոլոր կողմերից, մինչև ոսկեգույն դառնալը:
  5. Պատրաստի փքաբլիթները շարել թղթե անձեռոցիկի վրա մի քանի րոպե, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի: Մատուցել տաք վիճակում՝ նախապես վրան շաքարի փոշի շաղ տալով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը