Կարտոֆիլով ֆրանսիական պիրոգ
Advertisement 1000 x 90

Կարտոֆիլով ֆրանսիական պիրոգ

Բաղադրիչներ

  1. Կարտոֆիլ – 700 գ
  2. Սոխ – 2 հատ
  3. Սխտոր – 2 պճեղ
  4. Մաղադանոս – 2-3 ճյուղ
  5. Աղ, սև պղպեղ
  6. Շերտավոր խմոր (առանց դրոժի) – 500 գ
  7. Ձվի դեղնուց – 1 հատ
  8. Ջուր – 2 ճ/գ
  9. Սերուցք – 250 մլ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան: 22-26 սմ կլոր կաղապարը պատել յուղաթղթով:
  2. Կարտոֆիլը մաքրել, շատ բարակ շերտատել, լվանալ սառը ջրով և չորացնել:
  3. Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, սխտորը ճզմել, մաղադանոսը մանրացնել:
  4. Կարտոֆիլը խառնել սոխի, սխտորի և մաղադանոսի հետ, աղ և պղպեղ ցանել:
  5. Խմորը բաժանել երկու մասի (մեկը պետք է մյուսից ավելի մեծ լինի): Երկու գնդերը կլոր գրտնակել:
  6. Մեծ շերտը տեղադրել կաղապարի հատակին, վրան լցնել կարտոֆիլային միջուկը: Ծածկել երկրորդ շերտով, եզրերն ամրացնել:
  7. Դեղնուցը մի փոքր ջրի հետ պատառաքաղով հարել, քսել խմորին, թխել 25 րոպե, հետո ջեռոցի ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180 աստիճան և շարունակել թխել ևս 15 րոպե:
  8. Սուր դանակով պիրոգի վրա կտրվածք անել, լցնել սերուցքը, սառեցնել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը