Բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ – 700 գ
- Սոխ – 2 հատ
- Սխտոր – 2 պճեղ
- Մաղադանոս – 2-3 ճյուղ
- Աղ, սև պղպեղ
- Շերտավոր խմոր (առանց դրոժի) – 500 գ
- Ձվի դեղնուց – 1 հատ
- Ջուր – 2 ճ/գ
- Սերուցք – 250 մլ
Պատրաստման եղանակը
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան: 22-26 սմ կլոր կաղապարը պատել յուղաթղթով:
- Կարտոֆիլը մաքրել, շատ բարակ շերտատել, լվանալ սառը ջրով և չորացնել:
- Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, սխտորը ճզմել, մաղադանոսը մանրացնել:
- Կարտոֆիլը խառնել սոխի, սխտորի և մաղադանոսի հետ, աղ և պղպեղ ցանել:
- Խմորը բաժանել երկու մասի (մեկը պետք է մյուսից ավելի մեծ լինի): Երկու գնդերը կլոր գրտնակել:
- Մեծ շերտը տեղադրել կաղապարի հատակին, վրան լցնել կարտոֆիլային միջուկը: Ծածկել երկրորդ շերտով, եզրերն ամրացնել:
- Դեղնուցը մի փոքր ջրի հետ պատառաքաղով հարել, քսել խմորին, թխել 25 րոպե, հետո ջեռոցի ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180 աստիճան և շարունակել թխել ևս 15 րոպե:
- Սուր դանակով պիրոգի վրա կտրվածք անել, լցնել սերուցքը, սառեցնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը