Դդմիկից պատրաստված աջիկա
Advertisement 1000 x 90

Դդմիկից պատրաստված աջիկա

Բաղադրիչներ

  1. Դդմիկ – 3 կգ
  2. Գազար – 500 գ
  3. Քաղցր պղպեղ – 500 գ
  4. Սխտոր – 5 հատ
  5. Լոլիկ – 1.5 կգ
  6. Կարմիր աղացած պղպեղ – 2.5 ճ/գ
  7. Շաքարավազ – 100 գ
  8. Աղ – 2 ճ/գ
  9. Բուսայուղ – 200 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոլիկն աղալ մսաղացով: Դդմիկները մաքրել, նույնպես աղալ: Հաջորդն աղալ քաղցր պղպեղը, դրանից հետո՝ գազարը: Սխտորը ճզմել:
  2. Ամբողջ աղացած բանջարեղենը լցնել թասի մեջ: Ավելացնել աղ-շաքարավազ և բուսայուղ:
  3. Դդմիկային աջիկան եփել միջին կրակի վրա 40 րոպե, ժամանակ առ ժամանակ խառնել: Դրանից հետո ավելացնել կարմիր աղացած պղպեղը և եփել ևս 10 րոպե:
  4. Աջիկան լցնել ստերիլիզացված տաք բանկաների մեջ, շրջել և փաթաթել ամբողջ գիշեր:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը