Ընթրիք քաշի կորստի համար. հիմնական կանոնները։
Սկզբի համար հիշեք. եթե օրվա ընթացքում օրգանիզմը ստանում է անհրաժեշտ քանակությամբ սնունդ եւ սննդանյութեր, ապա ընթրիքի ժամանակ մարդը «ախորժակ» չի ունենում։ Դուք քաղցած կլինեք, բայց ոչ այնքան, որ մաքրեք այն ամենը, ինչ տեսնում եք սառնարանում:
Ընթրիքը պետք է լինի քնելուց 2-3 ժամ առաջ։ Այսպիսով, եթե քնելու եք ժամը 22:00-ին, ապա պետք է ընթրել ոչ ուշ, քան 19:00-ն։ Դա կնպաստի սննդի ավելի լավ յուրացմանը եւ չի ծանրաբեռնի աղեստամոքսային տրակտը։
Երեկոյան օրգանիզմում նյութափոխանակությունը դանդաղում է, անհրաժեշտ է հրաժարվել ծանր սննդից։ Ընթրիքի իդեալական տարբերակը կլինի բանջարեղենով, ձվով կամ անյուղ ձկան միսը։ Սննդակարգից պետք է հեռացնել յուղոտ միսը, փոխարենը օգտագործել հավի, հնդկահավի եւ նապաստակի դիետիկ միս։ Կարելի է օգտագործել ծովամթերք։
Քաշի կորստի համար ընթրիքը եւ ճաշը պետք է ներառեն մեծ քանակությամբ բանջարեղեն՝ օրգանիզմը մանրաթելերով օպտիմալ հագեցվածության համար, մինչդեռ դրանցում կալորիաներ քիչ են: Օգտակար կլինեն ջրիմուռները, գազարը, նեխուրը, կոճապղպեղը եւ տարբեր կանաչիները։
Հայտնի կարծիք է, թե ընթրիքին ավելի լավ է խնձոր ուտել։ Սխալ է, քանի որ խնձորը միայն բորբոքում է սովի զգացումը։ Մրգերը նույն ածխաջրերն են, ուստի ավելի լավ է դրանք փոխարինել բանջարեղենով։
Կեֆիրը կամ առանց շաքարի մածունը կօգնեն հագեցնել քաղցը քնելուց առաջ։