Բաղադրիչներ
- Բուլղարական պղպեղ – 5 հատ
- Թթվասեր – 100 գ
- Կաթնաշոռ – 400 գ
- Աղ – 1 պտղունց
- Սխտոր – 2 պճեղ
- Թարմ կանաչիներ (մաղադանոս, սամիթ, ռեհան) – 1 փունջ
Պատրաստման եղանակը
- Սխտորը ճզմել: Կանաչիները մանր կտրատել: Խառնել կաթնաշոռի և թթվասերի հետ:
- Պղպեղները լցոնել ստացված զանգվածով, ինչից հետո մեկ ժամ դնել սառնարանը:
- Մատուցելիս պղպեղները կիսել երկու մասի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը