Բորբոս. ի՞նչ անել բորբոսի հետ
Advertisement 1000 x 90

Բորբոս. ի՞նչ անել բորբոսի հետ

Բորբոս

Ինչ անել էս բորբոսի հետ

Ուտել

Դեն Նետել ամբողջովին

Կտրել բորբոսնած մասը, մնացածը պահել

՞Եթե կտրել, ապա ինչքան

Օգտագործել որպես պենիցիլին

#ԿարճԿոնկրետՀամառոտ պատասխաններ՝

Եթե տեսնում եք բորբոս, նետեք մթերքը՝ դնելով այն փոքրիկ թղթե տոպրակի մեջ և գցելով ծածկված աղբամանի մեջ՝ հեռու երեխաներից կամ կենդանիներից:

Մաքրեք սառնարանը կամ մառանը, հատկապես այն հատվածը, որտեղ պահվում էր սնունդը և ստուգեք մոտակայքում գտնվող ամենը, ինչ կարող էին դիպչել բորբոսնած մթերքին: Բորբոսը արագ տարածվում է մրգերի և բանջարեղենի մեջ։

Ընդհանուր առմամբ, ավելի լավ է դուրս նետել ցանկացած բորբոսնած մթերք, բացառությամբ պինդ պանիրների, պինդ տեսակի սալյամիների #ԷդԻնչիԷիքԳնելՈր՞, և պինդ սննդամթերքների, ինչպիսիք են գազարն ու բուլղարական պղպեղը:

Քանի որ բորբոսի համար դժվար է խորը ներթաճել այս սննդատեսակների մեջ, դրանք կարող են փրկվել, եթե մեծապես չեն տուժել բորբոսից:

Սննդատեսակը փրկելու համար ( ՈչԹե #ՓողեմՏվելՊիտիՈւտեմ, այլ #StopFoodWaste ) #կտրեք առնվազն 2, 5 սմ բորբոսից ներքև; Բորբոսը կտրելուց հետո, սնունդը նորից ծածկեք թարմ թաղանթով/թղթով:

Եթե տեսնեք բորբոսնած սնունդ, մի՛ հոտոտեք այն։ Բորբոսը կարող է շնչական խնդիրներ առաջացնել։

Բորբոսը որպես պենիցիլին մի կերեք ․ դրսում 2022 է, ու պենիցիլինը արդեն սառնարաանում չի աճում, այլ մի ութսուն տարի է, ինչ վաճառվում է դեղատանը

#ՍպասումեմՁերՀարցերին

#ԷսԻմբիրըԱփսոսՉէրԲորբոսնացրեցիք

#Մարդամեկ

#ԻսկՈնցՄաքրելՍառնարանըԲորբոսիցՀետո

Սիրով,

Վ․

Վարդանուշ Պետրոսյանի ֆեյսբուքյան էջից