Բաղադրիչներ
Գազար – 220 գ
Կաթ – 1 բաժակ
Ձու – 1 հատ
Սպիտակաձավար – 30 գ
Ձվի սպիտակուց – 1 հատ
Ալյուր – 20 գ
Կարագ – 35 գ
Աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Գազարը մաքրել և մանր կտրատել:
Գազարը պետք է փափկի: Գազարի վրա կաթ լցնել և միջին կրակի վրա եփել 20 րոպե:
Թողնել՝ սառչի և բլենդերով հարել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
Գազարին ավելացնել ալյուր, շաքարավազ, սպիտակաձավար, ձու և փափուկ կարագ: Նորից լավ հարել բլենդերով:
Առանձին թասի մեջ հարել սպիտակուցն աղով:
Սպիտակուցը զգուշությամբ մի քանի անգամից ավելացնել գազարի զանգվածին և խառնել:
Թխելու համար նախատեսված փոքր մի քանի կաղապար յուղապատել, սպիտակաձավար շաղ տալ և լցնել ստացված զանգվածը՝ թողնելով վերևից մի փոքր ազատ տեղ:
Կաղապարները դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Երբ թխվածքը կարմրի (դրա համար պետք է մոտ 20 րոպե), անջատել ջեռոցը և թողնել, որ սառչի:
Այս գեղեցիկ սուֆլեն կարելի է մատուցել հենց կաղապարներով: Ըստ ցանկության՝ կարող եք զարդարել հատապտուղներով կամ կտրատված մրգերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը