Բաղադրիչներ
- Կարագ – 200 գ
- Շաքարավազ – 100 գ
- Ալյուր – 350 գ
- Աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
- Միացնել ջեռոցը և տաքացնել մինչև 180 աստիճան:
- Շաքարավազը, կարագը, աղը և ալյուրը խառնել: Խմոր հունցել:
- Սեղանի վրա գրտնակել խմորը. պետք է ստացվի 3 մմ հաստության շերտ:
- Հատուկ կաղապարի կամ բաժակի օգնությամբ թխվածքաբլիթներ կտրել խմորի շերտից:
- Թխվածքաբլիթները պատել յուղաթղթով պատված տապակի վրա, թխել 8-10 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը