Դատարկ ստամոքսին կաթնամթերք օգտագործելը կարող է գրգռել այն
Advertisement 1000 x 90

Դատարկ ստամոքսին կաթնամթերք օգտագործելը կարող է գրգռել այն

Դատարկ ստամոքսով կաթնամթերք ուտելը կարող է գրգռել այն, հայտնում է Gazeta.Ru-ն մեջբերելով սննդաբան Պոլինա Կորոլեւայի խոսքերը:

Դիետոլոգը շեշտել է, որ ստամոքսի թթվայնության բարձրացման դեպքում պետք է հրաժարվել կեֆիրի, կաթնաշոռի եւ թթվասերի օգտագործումից։ Բացի այդ, ֆերմենտացված կաթնամթերքը կարող է առանձնահատուկ վտանգ ներկայացնել լակտոզի անբավարարություն ունեցող մարդկանց համար:

«Որոշ դեպքերում, լակտոզի անբավարարությամբ, տհաճ ախտանիշներ են առաջանում նույնիսկ ֆերմենտացված կաթնամթերքի օգտագործման դեպքում, այս դեպքում կարող են օգտագործել կաթնաշաքարից ազատ կաթնամթերք», – բացատրել է Կորոլեւան:

news.am