Բաղադրիչներ
- Սխտոր – 1 կգ
- Կարմիր բազուկ – 1 հատ
- Աղ – 2 ճ/գ
- Շաքարավազ – 2 ճ/գ
- Քացախ – 100 մլ
- Սև հատիկավոր պղպեղ – 5-6 հատ
- Մեխակ – 3-4 հատ
Պատրաստման եղանակը
- Սխտորն անհրաժեշտ է մաքրել կեղևից. այն պետք է լինի մաքուր և հարթ: Բազուկը նույնպես մաքրել և կիսաօղակաձև շերտատել:
- Թասի մեջ ջուր եռացնել և սխտորը 1 րոպեով լցնել ջրի մեջ: Հետո անմիջապես սխտորը լցնել սառը ջրի մեջ: Բազուկի հետ նույն բանն անել պետք չէ:
- Նախապատրաստված բանջարեղենը շարել նախապես ստերիլիզացված բանկաների մեջ:
- Մեկ լիտր ջրի մեջ ավելացնել քացախ և համեմունքներ: Դա մարինադն է, որը պետք է լցնել սխտորի վրա: Դնել այն կրակի վրա, եռացնել և դրանից հետո լցնել բանկաների մեջ: Ծածկել կափարիչներով և ևս 5 րոպե ստերիլիզացնել:
- Դրանից հետո բանկաները փակել կափարիչներով, շրջել, փաթաթել և թողնել՝ մինչև վերջ սառչի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը