Բաղադրիչներ
- Կաթ – 150 մլ
- Ազնվամորի – 30 գ
- Լուծվող սուրճ – 7-10 գ
- Շաքարավազ – 15 գ
Պատրաստման եղանակը
- Բաժակի մեջ լցնել սուրճը, ավելացնել 30 մլ եռացրած ջուր, խառնել:
- Ազնվամորին լվանալ և չորացնել: Լցնել թասի մեջ, վրան շաքարավազ ավելացնել, 30 մլ ջուր և դնել միջին կրակի վրա:
- Սիլիկոնե բահիկով տրորել պտուղները, որպեսզի այն հյութ արտազատի, և խառնելով հասցնել եռման:
- Այնուհետև օշարակը լավ հարել բլենդերով, ինչից հետո անցկացնել մաղով: Ազնվամորու պատրաստի խյուսը սառեցնել:
- Սուրճի մեջ, բաժակների մեջ սառցե խորանարդիկներ լցնել: Հետո խյուսը տեղաբաշխել բաժակների մեջ: Վրան կաթ լցնել: Ավելացնել նաև սառած սուրճը:
- Ազնվամորիով և կաթով սառը սուրճ ստացվում է եռաշերտ: Մատուցել առանց խառնելու:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը