Սթենֆորդի համալսարանի բժշկական դպրոցի հետազոտության շրջանակներում հետաքրքիր տվյալներ են պարզվել նիհարելու գործընթացի վերաբերյալ։
Շատերը կարծում են, որ դիետայի հաջողությունը կախված է անսասան կամքի ուժից և անհավատալի մոտիվացիայից, բայց իրականում կա խանգարող գործոնների բավականին տպավորիչ ցանկ (տարիքը, նյութափոխանակության արագությունը, գենետիկան և այլն): Սթենֆորդի համալսարանի բժշկական դպրոցի գիտնականները հետաքրքիր հետազոտություն են անցկացրել՝ ձևավորելով երեք ունիվերսալ կանոններ, որոնք կբարձրացնեն ցանկացած դիետայի արդյունավետությունը:
1. Ընտրեք սննդարար մթերքներ
Խաղադրույք կատարեք բնական և բարձրորակ սննդամթերքների վրա՝ ձուկ, բանջարեղեն, չորամրգեր, բուսական յուղ: Օրինակ՝ կետո դիետայի դեպքում ավելի առողջարար է ավոկադո ուտելը, քան պանիր, քանի որ առաջին դեպքում ավելի շատ վիտամիններ կստանաք։
2. Խուսափեք սպիտակ ալյուրից պատրաստված սննդամթերքներից
Սպիտակ ալյուրի արտադրանքը ձեզ հեռացնում է նվիրական թվերից: Ավելի լավ է նախապատվությունը տալ ամբողջահացահատիկային հացին, նուշի ալյուրից պատրաստված բլիթներին:
3. Բանջարեղենի վրա հիմնված դիետա
Բանջարեղենը պարունակում է նվազագույն կալորիա և առավելագույն վիտամիններ և հանքանյութեր: Սա կօգնի Ձեզ երկար ժամանակ պահպանել հագեցվածության զգացումը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը