Շատ համեղ սև պաղպաղակ
Advertisement 1000 x 90

Շատ համեղ սև պաղպաղակ

Բաղադրիչներ

  1. Կաթ – 250 մլ
  2. Սերուցք – 250 մլ
  3. Ձվի դեղնուց – 4 հատ
  4. Շաքարավազ – 10 գ
  5. Սև քունջութի մածուկ – 4 ճ/գ
  6. Վանիլին

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթը և սերուցքի կեսը եռացնել 1 րոպե:
  2. Դեղնուցները տրորել շաքարավազի հետ: Ավելացնել մի փոքր օսլա և հարել: Բարակ շիթով ավելացնել տաք կաթը: Զանգվածը դնել կրակի վրա և տաքացնել մինչև պնդանալը (չեռացնել): Վերցնել կրակից: Ավելացնել քունջութի մածուկը և խառնել:
  3. Սերուցքի երկրորդ կեսը լավ հարել, ավելացնել կաթնային կրեմին և զգուշությամբ խառնել, մինչև միասեռ զանգված դառնալը:
  4. Ուղարկել սառցախցիկը 7-8 ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը