Տանձով և պանրով շատ համեղ ռիզոտո
Advertisement 1000 x 90

Տանձով և պանրով շատ համեղ ռիզոտո

Բաղադրիչներ

  1. Բրինձ արբորիո – 100 գ
  2. Տանձ – 1 հատ
  3. Կիտրոնի հյութ – 1 ճ/գ
  4. Բանջարեղենային արգանակ – 500 մլ
  5. Կարագ – 2-3 ճ/գ
  6. Սոխ – 1 հատ
  7. Պեկորինո Ռոմանո պանիր – 50 գ
  8. Սպիտակ չոր գինի – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Տանձը մաքրել, մի քանի կտոր պահել՝ զարդարելու համար, մնացածը կարագով տապակել:
  2. Բանջարեղենային արգանակը եռացնել:
  3. Այնուհետև մնացած կարագով տապակել բրինձը՝ մինչև դառնա թափանցիկ: Ավելացնել գինին և անընդհատ խառնելով՝ գոլորշիացնել այն:
  4. Եփել բրինձը՝ խառնելով և արգանակն ավելացնելով:
  5. Պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ բրնձին ավելացնել տանձի կտորները և քերած պանիրը: Խառնել ամբողջը և վերցնել կրակից:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը