Բաղադրիչներ
- Վարունգ – 1 կգ
- Սխտոր – 1 ճ/գ
- Հանքային ջուր (գազով) – 1 լ
- Սամիթ – 1 փունջ
- Աղ – 3-4 ճ
- Հաղարջի տերևներ
Պատրաստման եղանակը
- Վարունգները լվանալ և կտրել ծայրերը:
- Կաթսայի մեջ դնել սամիթը, հաղարջի տերևները և սխտորը:
- Շարել վարունգները: Աղը լուծել հանքային ջրի մեջ, լցնել վարունգների վրա: Ավելացնել մնացած սամիթը:
- Վարունգները մի քանի օր թողնել սառնարանում, ինչից հետո կարելի է մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը