Կարտոֆիլով և սնկով պիրոգ. լավագույն ուտեստը՝ մեծ հավաքների համար
Advertisement 1000 x 90

Կարտոֆիլով և սնկով պիրոգ. լավագույն ուտեստը՝ մեծ հավաքների համար

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

  1. Ալյուր – 300 գ
  2. Ձու – 2 հատ
  3. Կարագ – 150 գ
  4. Աղ – մեկ պտղունց

Միջուկի համար

  1. Կարտոֆիլ – 3 հատ
  2. Սունկ – 200-300 գ
  3. Սոխ – 1 հատ
  4. Թթվասեր – 250 գ
  5. Ձու – 2 հատ
  6. Կաթ – 100 գ
  7. Ալյուր – 3 ճ/գ
  8. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորը պատրաստելու համար խառնել փափուկ կարագը, աղը, հարած ձվերը և ալյուրը, հունցել:
  2. Խմորը ծածկել անձեռոցիկով և դնել սառնարանը 30 րոպե:
  3. Սոխը մանր կտրատել և տապակել, մինչև ոսկեգունի, այնուհետև ավելացնել մանր կտրատված սունկը և տապակել 10 րոպե:
  4. Կարտոֆիլը կիսաեփ անել:
  5. Առանձին խառնել ձվերը, թթվասերը, կաթը, աղը և ալյուրը:
  6. Խմորը գրտնակել և դնել կաղապարի մեջ:
  7. Խմորի մեջ լցնել կարտոֆիլը, այնուհետև՝ սունկը, և վրան՝ պատրաստի սոուսը:
  8. Եփել 1 ժամ, 180 աստիճան ջեռոցում:
  9. Սառեցնել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը