- Մատուցվում է՝ անմիջապես
- Նախն. ժամանակ՝ 10 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ՝ 20-23 րոպե
Բաղադրիչներ
սունկ շամպինիոն – 500 գր
սոխ – 2 գլուխ
գազար – 1 հատ
ձիթայուղ – 1 ճ/գդ
հնդկաձավար (гречка) – 250 գր
լոռամրգի (клюква)
աղ
պղպեղ սև
Պատրաստման եղանակ
Հնդկաձավարը լցնում ենք կաթսայի մեջ, վրան լցնում ենք եռացրած ջուր և դնում կրակի վրա։ Թույլ կրակի վրա 20 րոպե եփում ենք (փաթեթով հնդկաձավարների դեպքում. լցնում ենք եռման ջրի մեջ և նույն եղանակով եփում)։ Սոխն ու գազարը մաքրում ենք։ Գազարը անցկացնում ենք քերիչով, իսկ սոխը ձողաձև կտրատում ենք։
Սոխը 1 րոպե ձիթայուղի մեջ տապակում ենք, ավելացնում ենք գազարը և ևս 2-3 րոպե տապակում։ Սունկը մաքրում ենք, լվանում և կտրատում։ Սունկն ավելացնում ենք բանջարեղենին և միջին ուժեղության կրակի վրա մոտ 5 րոպե տապակում` ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։ Պատրաստի հնդկաձավարը լցնում ենք ափսեի մեջ, ավելացնում ենք սնկով ու բանջարեղենով զանգվածը, աղ ու պղպեղ անում և լոռամրգիով ձևավորում ենք։