Բաղադրիչներ
- Շերտավոր խմոր
- Հավի կրծքամիս – 300-400 գ
- Գազար – 1 հատ
- Սոխ – 2-3 հատ
- Խնձորի քացախ – 1 ճ/գ
- Հավի համեմունքներ
- Աղ և պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Միջուկի համար հավի միսը կտրատել, գազարը քերել, սոխը կտրատել և խառնել բոլոր բաղադրիչները, համեմել աղով, պղպեղով, համեմունքներով, ավելացնել քացախ:
- Խմորը ուղղանկյուն շերտերի գրտնակել, այնուհետև՝ 16 խորանարդների:
- Միջուկը լցնել խմորի վրա և փաթեթի նման փակել երկու կողմից:
- Փաթեթները դնել յուղապատ տապակի վրա, թխել 25-30 րոպե, 200 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը