Արագ աղցան՝ սմբուկով և սխտորով
Advertisement 1000 x 90

Արագ աղցան՝ սմբուկով և սխտորով

Բաղադրիչներ

  1. Սմբուկ – 2 կգ
  2. Սխտոր – 1 գլուխ
  3. Սամիթ – 250 գ
  4. Արևածաղկի ձեթ – 1.5 բաժակ
  5. Քացախ (9%) -10 ճ/գ
  6. Աղ – 1.5-2 ճ/գ
  7. Ջուր – 2.5 լ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սմբուկները կտրատել:
  2. Ջուր եռացնել, ավելացնել քացախ և աղ:
  3. Եռացող ջրի մեջ լցնել սմբուկները և եփել 5 րոպե:
  4. Այնուհետև սմբուկները քամել և սառեցնել:
  5. Սմբուկներին ավելացնել սխտոր, սամիթ և բուսայուղ:
  6. Պատրաստի աղցանը 24 ժամ դնել սառնարանը, ինչից հետո կարելի է մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը