Անընդհատ շաքար օգտոգործող մարդկանց ինտելեկտուալ կարողությունները նվազում են: Այս մասին Ura.ru -ին տված հարցազրույցի ընթացքում ասել է բժիշկ եւ սննդաբան Ելեենա Տիխոմիրովան:
Փորձագետի խոսքով`մեծ քանակությամբ ածխաջրածին պարունակով մթերքների`կարկանդակների, պաղպաղակի, քաղցրավենիքի օգտագործումը վնասում են ուղեղը`հատկապես նեյրոնները՝ շաքարի եւ ածխաջրերի ալիքներից: Արդյունքում ուղեղի արտադրությունը նվազում է, եւ մարդն ընկնում է մի վիճակի մեջ, ինչպիսին լինում է միջին ալկոհոլային թունավորման դեպքում։
Բացի այդ, ըստ մասնագետի, անընդհատ շաքար օգտագործող մարդը սովորականից պակաս ակտիվ է լինում: