Բաղադրիչներ
- Բողկ – 5-6 հատ
- Երիտասարդ կաղամբ – 200 գ
- Գազար – 1 հատ
- Սամիթ – 1 փունջ
- Շաքարավազ, աղ
- Ձիթայուղ – 3-4 ճ/գ
- Խնձորի քացախ – 50 գ
- Բալզամիկ քացախ – 1/2 թ/գ
- 1 կիտրոնի հյութ
Պատրաստման եղանակը
- Բողկը և գազարը բարակ շերտատել։ Կաղամբը և սամիթը մանր կտրատել։
- Կիտրոնի հյութը խառնել աղի, մի պտղունց շաքարավազի, քացախի և ձիթապտղի յուղի հետ։
- Բանջարեղենը տեղափոխել ապակե տարայի մեջ, ավելացնել սոուսը և լավ թափահարել։ Թողնել մարինացվի առնվազն 2 ժամ։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը