Բաղադրատոմսը՝ «Черетто Море» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Սերգեյ Արտամոնովի:
Բաղադրիչներ
Արգանակի համար՝
- Լոր – 2 հատ
- Հավ – 1 հատ
- Սոխ – 1 հատ
- Գազար – 1 հատ
- Նեխուրի ցողուն – 1 հատ
Ապուրի համար՝
- Կարտոֆիլ – 200 գ
- Սոխ – 70 գ
- Բուսական յուղ – 5 մլ
- Թրթնջուկ – 400 գ
- Լորի ձու – 8 հատ
- Սամիթ – 15 գ
Պատրաստման եղանակը
- Արգանակը պատրաստելու համար բոլոր բաղադրիչները դնել կաթսայի մեջ, ջուր լցնել և եռացնել: Պատրաստի արգանակը սառեցնել:
- Եփած լորերը բաժանել մասերի:
- Կարտոֆիլը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել:
- Սոխը կտրատել փոքր խորանարդիկների և տապակել բուսայուղով։ Կարտոֆիլն ու սոխը լցնել արգանակի մեջ և եփել, մինչև կարտոֆիլը պատրաստ լինի։
- Թրթնջուկը լվանալ, շերտատել: Ավելացնել ապուրին: Համեմել աղով և պղպեղով: Երբ ապուրը սկսի եռալ, վերցնել կրակից:
- Ապուրը լցնել ամանների մեջ, ավելացնել լորը, լորի ձվերը և սամիթը։ Մատուցել թթվասերով։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը