Թրթնջուկով ապուրի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը
Advertisement 1000 x 90

Թրթնջուկով ապուրի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը

Բաղադրատոմսը՝ «Черетто Море» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Սերգեյ Արտամոնովի:

Բաղադրիչներ

Արգանակի համար՝

  1. Լոր – 2 հատ
  2. Հավ – 1 հատ
  3. Սոխ – 1 հատ
  4. Գազար – 1 հատ
  5. Նեխուրի ցողուն – 1 հատ

Ապուրի համար՝

  1. Կարտոֆիլ – 200 գ
  2. Սոխ – 70 գ
  3. Բուսական յուղ – 5 մլ
  4. Թրթնջուկ – 400 գ
  5. Լորի ձու – 8 հատ
  6. Սամիթ – 15 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Արգանակը պատրաստելու համար բոլոր բաղադրիչները դնել կաթսայի մեջ, ջուր լցնել և եռացնել: Պատրաստի արգանակը սառեցնել:
  2. Եփած լորերը բաժանել մասերի:
  3. Կարտոֆիլը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել:
  4. Սոխը կտրատել փոքր խորանարդիկների և տապակել բուսայուղով։ Կարտոֆիլն ու սոխը լցնել արգանակի մեջ և եփել, մինչև կարտոֆիլը պատրաստ լինի։
  5. Թրթնջուկը լվանալ, շերտատել: Ավելացնել ապուրին: Համեմել աղով և պղպեղով: Երբ ապուրը սկսի եռալ, վերցնել կրակից:
  6. Ապուրը լցնել ամանների մեջ, ավելացնել լորը, լորի ձվերը և սամիթը։ Մատուցել թթվասերով։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը