Նախաճաշ հունական ոճով (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

Նախաճաշ հունական ոճով

Հունաստանը պատմության ընթացքում միշտ էլ գրավիչ է եղել թե՛ իր պատմությամբ ու ճարտարապետությամբ, թե՛ մշակույթով ու խոհանոցով:

Հունական խոհանոցն առանձնանում է հատկապես հունական «Ֆետա» պանրով, ձիթապտուղով եւ պիտա հացով: Առանձնանում են նաեւ «Ձաձիքի» կոչվող նախուտեստը, գիրոսը եւ սուվլաքին:

Այսօր News.am STYLE-ը ձեզ է ներկայացնում նախաճաշ՝ հունական ոճով:

Նախաճաշի մասին խոսելիս հույները առանձնացնում են սեզոնային կանաչիներով, հատկապես սպանախով, պատրաստվող փայը (Epirot pies), մեղրով յոգուրտը, լոլիկով եւ խոզապուխտով «Քագիանաս» ձվածեղը՝ ֆետայի կտորներով, կարտոֆիլը: Հունաստանում նախաճաշին ընդունված է թարմ նարնջի հյութ խմել կամ թեյ՝ համադրելով տանը պատրաստված անուշների հետ:

Հույներին հատուկ է ձիթապտղով պատրաստված հացը, «Խուլուրի» կոչվող հացե օղակները, որոնք պատված են քունջութի սերմերով, «Բուգացա» անունով փայը, որն առանձնանում է պատրաստման եղանակով եւ տարածված է Սալոնիկում:

style.news.am