Թխվածք «Պրոֆիտրոլի». պարզ բաղադրատոմս
Advertisement 1000 x 90

Թխվածք «Պրոֆիտրոլի». պարզ բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

  1. Ջուր – 1 բաժակ
  2. Կարագ – 100 գ
  3. Այլուր – 1 բաժակ
  4. Ձու – 4-5 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և հասցնել եռման: Ավելացնել կարագը: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը՝ անընդհատ խառնելով: Վերցնել կրակի վրայից:
  2. Ստացված զանգվածին հերթով ավելացնել ձվերը և հարել:
  3. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 175 աստիճան: Յուղաթղթով պատված տապակի վրա գդալով գնդիկներ ձևավորել ստացված խմորից: Թխել, մինչև էկլերները ոսկեգունեն:
  4. Ստացված էկլերները լցոնել ցանկացած կրեմով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը