Բաղադրիչներ
Կեֆիր (մածուն) – 350 մլ
Շաքարավազ – 1 բաժակ, Ձվի 2 դեղնուց և 1 սպիտակուց
Մեղր – 1 ճ/գ
Բուսայուղ – 3 ճ/գ
Սոդա – 1 թ/գ
Ալյուր – մոտ 2-3 բաժակ
Պոմոդակայի համար ՝ Ձվի 1 սպիտակուց
Շաքարավազ – 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Առանձնացնել 1 ձվի սպիտակուցը: Այն հետո պետք է գալու:
Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել մեղրը և կեֆիրը:
Ալյուրը խառնել սոդայի հետ: Աստիճանաբար միացնել բոլոր բաղադրիչները: Պետք է ստացվի բավականին պինդ խմոր:
Սեղանի վրա բացել խմորը մոտ 1 սմ հաստության: Բաժակով ձևավորել մեղրաբլիթները և շարել պերգամենտով պատած տապակի վրա:
Թխել նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե:
3 ճ/գ շաքարավազը հարել նախօրոք այն կողմ դրած սպիտակուցով: Ստացված պոմադկայով պատել մեղրաբլիթները: Դա պետք է անել շատ արագ, քանի դեռ մեղրաբլիթները չեն սառչել:
Պոմադկայով պատելուց հետո թխել ևս 10 րոպե: