Բաղադրիչներ
- Բրինձ – 100 գ
- Սնկի արգանակ – 100 մլ
- Ձիթապտղի յուղ – 10 մլ
- Սերուցք (10%) – 30 մլ
- Կարագ – 30 գ
- Պարմեզան պանիր – 30 գ
- Թթվասեր (10%) – 10 գ
- Սունկ – 1 կգ
- Աղ
Պատրաստման եղանակը
- Բրինձը տապակել բուսայուղով:
- Ավելացնել սնկի արգանակը և սերուցքը:
- Այնուհետև խտացնել ռիզոտոն կարագով և քերած պարմեզանով:
- Սունկը տապակել:
- Սոխը կտրատել:
- Ռիզոտոյին ավելացնել սունկը, այնուհետև՝ սոխը, զարդարել պարմեզանի բարակ շերտերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը