Ռիզոտո՝ սնկով, պարմեզանով և թթվասերով
Advertisement 1000 x 90

Ռիզոտո՝ սնկով, պարմեզանով և թթվասերով

Բաղադրիչներ

  1. Բրինձ – 100 գ
  2. Սնկի արգանակ – 100 մլ
  3. Ձիթապտղի յուղ – 10 մլ
  4. Սերուցք (10%) – 30 մլ
  5. Կարագ – 30 գ
  6. Պարմեզան պանիր – 30 գ
  7. Թթվասեր (10%) – 10 գ
  8. Սունկ – 1 կգ
  9. Աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բրինձը տապակել բուսայուղով:
  2. Ավելացնել սնկի արգանակը և սերուցքը:
  3. Այնուհետև խտացնել ռիզոտոն կարագով և քերած պարմեզանով:
  4. Սունկը տապակել:
  5. Սոխը կտրատել:
  6. Ռիզոտոյին ավելացնել սունկը, այնուհետև՝ սոխը, զարդարել պարմեզանի բարակ շերտերով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը