Կաթ
Կաթնային սպիտակուցի լակտոգլոբուլինի պատճառով ավելանում է ինսուլինի արտադրությունը, որը գործում է ճարպագեղձերի վրա։ Աճում է ճարպագեղձերի արտազատումը, ինչը նպաստում է բորբոքման զարգացմանը։ Տարիքի հետ շատերի մոտ առաջանում է կաթնաշաքարի անհանդուրժողականություն, քանի որ օրգանիզմում նվազում է այն քայքայող ֆերմենտի քանակը։ Սա է այն հարցի պատասխանը, թե ինչու են «դեռահասների» պզուկները հայտնվում այն տարիներին, երբ արդեն ժամանակն է պայքարել կնճիռների դեմ։
Գլյուտեն
Գլյուտենի վերացումը դարձել է, թերեւս, վերջին տարիների սննդի ամենանորաձեւ սովորությունը։ Եվ, չնայած կողմնակից չենք այս կամ այն ապրանքից առանց ցուցումների հրաժարվելուն, գլյուտենի հետ զգույշ վարվելու իմաստ կա: Դեմքի վրա ցանի պատճառը կարող է լինել գլյուտենի հանդեպ անհանդուրժողականությունը։ Եթե տարիներ շարունակ չեք կարողանում դիմակայել ցաներին, փորձեք առնվազն մեկ ամիս հրաժարվել գլյուտեն պարունակող սննդից եւ հետեւել օրգանիզմի արձագանքին: