Նրբահամ հավի կրծքամիս՝ պատրաստված արևելյան ձևով
Advertisement 1000 x 90

Նրբահամ հավի կրծքամիս՝ պատրաստված արևելյան ձևով

Բաղադրիչներ

  1. Հավի կրծքամիս – 500 գ
  2. Սոյայի սոուս – 4 ճ/գ
  3. Մեղր – 2-3 ճ/գ
  4. Բուսայուղ – 2 ճ/գ
  5. Սխտոր – 3-4 պճեղ
  6. Սև աղացած պղպեղ
  7. Աղացած կոճապղպեղ
  8. Քարրի

Պատրաստման եղանակը

  1. Կրծքամիսը լվանալ և մասնատել: Աղ, սև պղպեղ և կոճապղպեղ ցանել, վրան քարրի և ճզմած սխտոր քսել, ավելացնել սոյայի սոուս: Թողնել՝ մարինացվի մոտ 1 ժամ: Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել, ավելացնել մեղրը:
  2. Բուսայուղը և մեղրը տաքացնել, մինչև միասեռ զանգված դառնալը: Կրծքամիսը տապակել բոլոր կողմերից: Տապակելու վերջում վրան քունջութ շաղ տալ, խառնել, մի փոքր էլ տապակել և վերցնել կրակից: Մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը