Բաղադրիչներ
- Կաթ – 500 մլ
- Վանիլին – 1/2 պատիճ
- Դեղնուց – 5 հատ
- Շաքարավազ – 100 գ
Պատրաստման եղանակը
- Վանիլինը դնել կաթի մեջ, ավելացնել շաքարավազի մի մասը, հասցնել եռման:
- Մնացած շաքարավազը խառնել դեղուցների հետ:
- Կաթի 1/3-ը լցնել դեղնուցների վրա, լավ խառնել: Լցնել մնացած կաթը, խառնել:
- Զանգվածը վերադարձնել կաթսայի մեջ և դնել ցածր կրակի վրա: Հասցնել 84С-ի, վերցնել կրակից, սառեցնել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը