Ցանկանում եք առավոտյան արագ ապուր պատրաստել և տանել այն գրասենյակ՝ ընդմիջման համար: Ներկայացնում ենք «Скворец»-ի խոհարարի բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչներ
- Ձիթապտղի յուղ – 75 մլ
- Սխտոր – 1 պճեղ
- Դդմիկ – 6 հատ
- Բանջարեղենի արգանակ – 1 լ
- Սառեցված ոլոռ – 300 գ
- Ռեհան – 1 ճյուղ
- Պանիր – 200 գ
- Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Տապակը դնել միջին ջերմության վրա, ձիթապտղի յուղը տաքացնել: Տապակել սխտորը՝ հաճախակի խառնելով: Սխտորը պետք է կարամելագույն երանգ ձեռք բերի:
- Դդմիկները կտրատել 3 սմ լայնության շերտերի։ Լցնել սխտորով տապակի մեջ, ավելացնել մեկ թեյի գդալ աղ, պղպեղ և տապակել երեք րոպե՝ անընդհատ խառնելով։ Երբ դդմիկը սկսի փոխել իր գույնը, վերցնել կրակից:
- Դդմիկները լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել մեկ լիտր բանջարեղենի արգանակ և 500 մլ սառը ջուր։ Ապուրը հասցնել եռման աստիճանի և եփել բարձր ջերմության վրա յոթ րոպե, մինչև դդմիկները փափկեն:
- Կաթսայի մեջ լցնել նախապես հալած ոլոռը, լավ խառնել մեկ րոպե, ապա ավելացնել մանր կտրատած ռեհանը։
- Ապուրը վերցնել կրակից և հարել բլենդերով: Ըստ անհրաժեշտության՝ ավելացնել արգանակ կամ ջուր։
- Մատուցելուց առաջ զարդարել պանրի մանր կտորներով, ձիթապտղի յուղով և դդմի սերմերով։ Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել մի պտղունց պղպեղ և մի քանի տերև կանաչի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը